HTML

Bajnokok Ligája

A bajnokokligaja.gportal.hu blogja a futball királykategóriájáról

Friss topikok

Rovatok

Linkblog

2009.09.29. 14:24 hcs23

Tizennégy év magány

A csoportkör második fordulójában több újonc is bemutatkozhat hazai közönség előtt, nem is akármilyen ellenfelek ellenében: a Loki a Lyont, a Rubin Kazany az Intert fogadja, míg az APOEL-hez a Chelsea látogat.

Folytatja BL-kalandját a Debrecen, amely hazai pályán – pontosabban hazai környezetben, de nem Debrecenben, hanem a budapesti Puskás Ferenc Stadionban – fogadja az idén újra nagy terveket szövögető Olympique Lyont, aminek köszönhetően Magyarországra tizennégy év elteltével tér vissza az elitliga. A franciák hét év után elvesztették ugyan a francia bajnokságot, és távozott két meghatározó játékosuk, Juninho Pernambucano és Karim Benzema, ám mindezek ellenére nem mondhatjuk, hogy gyengültek volna, sőt. Az erősítések remekül sikerültek, érkezett többek között a Saint-Étienne-ben legutóbbi három idényében legalább tíz gólig mindig eljutó fiatal csatártehetség, Bafétimbi Gomis, a Lille középpályása, Michel Bastos és az FC Porto argentin sztárja, Lisandro Lopez. Aki nem ismerné ez utóbbi képességeit, azt Juhász Roland, az Anderlecht magyar válogatott védője készséggel kisegíti, a franciák ugyanis a selejtezőben két meccsen nyolcat lőttek a belgáknak, Lisandro rögtön négyet. Szerencsénkre utóbbi kettő sérülése miatt egészen biztosan nem játszhat, de azért így is jóval nagyobb az esélye egy vendéggyőzelemnek, mint a magyar pontszerzésnek.

A csoport másik mérkőzésén a keddi nap rangadójára kerül sor, a Gilardino nélkül felálló Fiorentina és a Liverpool összecsapására. Az olaszok otthon bárkire veszélyesek lehetnek, ám legjobb csatáruk távolléte a Loki malmára hajthatja a vizet, ha ugyanis az angolok behúzzák a három pontot, realizálódni látszik majd a sokak által már a sorsolás pillanatában felállított hipotézis: a DVSC és a Fiorentina versenyfutása a csoport harmadik helyéért.

Több BL-újonc is bemutatkozhat hazai pályán, így a hangulattal biztosan nem lesz gond a stadionokban: az orosz bajnok Rubin az Intert, a román Unirea Urziceni – igaz, a Debrecenhez hasonlóan nem saját stadionjában – a Stuttgartot, az AZ a Standard Liége-t, az APOEL pedig a Chelsea-t.

A várakozásra Barcelonában sem lehet panasz, ahol a Dinamo Kijev lép fel, méghozzá Andrij Sevcsenkóval a soraiban. Emlékezhetünk, 1997 októberében három gólt szerzett a Camp Nouban, ám azóta sok minden változott – az évszám mellett többek között a két csapat ereje és az immár évek óta csak vergődő Sevcsenko formája.

Az Olympiakosz új edzője, Zico első BL-fellépésére készül a görögök kispadján – szó mi szó, nem éppen hálás körülmények között, ugyanis az Arsenal vendégeként kell helytállnia csapatával.

Nevek tekintetében a Bayern – Juventus derbi emelkedik ki a sorból, de érdemes lesz odafigyelni még a Kassai Viktor vezette Manchester United – Wolfsburg összecsapásra, valamint a Milan kétarcúsága miatt érdekessé váló Milan – Zürich párosításra is.

A keddi program:
E csoport: Fiorentina - Liverpool, Debrecen - Olympique Lyon
F csoport: Rubin Kazany - Internazionale, Barcelona - Dinamo Kijev
G csoport: Unirea Urziceni - VfB Stuttgart, Rangers - Sevilla
H csoport: Arsenal - Olympiakosz, AZ Alkmaar - Standard Liege

A szerdai mérkőzések:
A csoport: Bayern München - Juventus FC, Girondins Bordeaux - Maccabi Haifa
B csoport: CSZKA Moszkva - Besiktas, Manchester United - VfL Wolfsburg.
C csoport: AC Milan - FC Zürich, Real Madrid - Olympique Marseille.
D csoport: APOEL Nicosia - Chelsea FC, FC Porto - Atlético Madrid.

 

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes dvsc lyon csoportkör 2.forduló 200910


A bejegyzés trackback címe:

https://bajnokokligaja.blog.hu/api/trackback/id/tr771460435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása